MoederDrum Inwijding

overweldigd door Dankbaarheid
overladen met Liefde
overvallen door mijn emoties

nooit gedacht en stilgezwegen, niet gedacht en toch gekregen…

Vanavond had ik anders gepland of eigenlijk willen plannen. Natuurlijk had ik toch zeker, me tot in detail moeten voorbereiden. Om de één of andere wijze was dat niet gelukt en zou ik de kans vanavond met vrienden te drummen op mijn MoederDrum bijna voorbij laten gaan. Tot ik me realiseerde dat ik echt spijt zou hebben wanneer ik vanavond in bed zou liggen en niet gedrum had.

Terwijl ik nu zit te schrijven komen  spontaan woorden van mijn moeder boven;
nooit gedacht en stilgezwegen, niet gedacht en toch gekregen…

Nooit had ik gedacht dat ik met het deel van mijzelf wat ik het liefst verborgen hou gehoord, gezien en gevoeld zou kunnen worden. De hele middag stil gezwegen over wat ik graag zou willen. Niet gedacht dat mensen nog steeds van me houden wanneer ik er een “zooitje” van maak, niet uit mijn woorden kom en onvoorbereid iets van mijzelf deel.

geliefd, gezegend, gehoord, gezien

Ik voel me geliefd, gezegend, gehoord, gezien.

Dankbaar voor vrienden, de woorden die ik terugkreeg, dankbaar voor de gedachtes aan mijn moeder die net als ik een kloppend hart voor de grote Moederaarde had. Dankbaar voor mijn MoederDrum die zo geduldig vertaald wat ik van binnen voel. De drumslagen zo subtiel en kwetsbaar naar het einde van de drumsessie toe. “de berg” voor me leek een beetje op de Himalaya nu verheug ik me enorm op de volgende MoederDrum inwijding met 3 andere mensen. Die ik wel alvast ga voorbereiden 😉

Kijkend naar de foto zie ik 8 handen liggend op een Hart die “zomaar” aan mij en mijn MoederDrum hun hart hebben laten horen in klank. Dank je wel Lieverds.

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *