MoederDrum inwijdingen, Ik volg mijn hart, hoe doe jij dat?

Mijn doel met de moederdrum inwijdingen is mijn hartslag laten horen en luisteren naar jouw hartslag. Vandaar MoederDrum Hartslag.

Mijn wensen en verhaal delen met de wereld, mijn verhaal ontstaat vanuit en is energie. Net zoals moederaarde en klank. Energie tussen jou en mij en de wereld om ons heen. Verhalen werden vroeger mondeling doorgegeven, tegenwoordig vaker in een boek. Een indeling om mijn verhaal te delen vind ik oa bij de zonnezegels. Over de zonnezegels van de Tzolkin wil ik later graag ook nog wat vertellen.

Witte Hond

De inwijding van 9 november jl was de eerste dag van de wave in de “witte Hond” Zelf heb ik witte honden gehad Laslo en Zilvertje. Laslo liet mij zien wat trouw is, onvoorwaardelijk naar mij toe en het volgen van zijn eigen plezier en doen waar hij blij van werd. Zijn loyaliteit was hartverwarmend. Soms nam hij de leiding en af en toe liet hij zich leiden door mij en was hij volgend. Vaker liet Laslo zich leiden door mijn vriend van toen. Leiding nemen heeft voor mij de bijsmaak van gezag terwijl ikzelf best goed kan functioneren wanneer ik weet wat er van mij verwacht wordt. Wat een prachtige spiegel was hij toen en is hij voor mij nog steeds.

Wave Witte hond

Wat ik bij de inwijding gedeeld heb is het volgende. Een wave bestaat uit 13 dagen volgens de Mayacultuur in een energie die vertaald is als Hond energie. Wat is dat? Hoe doe je dat?

Stel je eenvoudig voor dat je een hond bent. Volg jij je “baas” volg je je hart en ren je vrij door de natuur en wat nou als de “baas” in je hoofd zit? Volg je dan je hoofd, laat je je leiden door regels en mensen om je heen of bijt je van je af en zeg je “dank je wel, ik volg mijn eigen (blije) gevoel?

Deze energie combinerend met mijn moederdrum leidt naar het volgende verhaal.

Tijdens het maken van mijn moederdrum liet één van de begeleiders, Coby van OoZuWeNo, mij zien hoe je met stift aangaf waar gaatjes in de huid moesten komen. Ergens zag ik dat zij dat “normaal” wanneer zij zelf een drum maakt niet doet, zij voelt “gewoon”. Er moeten 3 gaatjes komen tussen de hoeken van het frame in. Dus hupsake…ik voelde me vrij, krachtig en zelfverzekerd tijdens het stansen van de gaten…ergens was er een knagend gevoel…tel even…ik bleef het beeld volgen dat zij ook gewoon doet en dat tellen deed ik achteraf. Tot de conclusie komend dat ik ergens een “vlak” van het frame extra gezien had wat er niet was…een huid kan namelijk veranderen van vorm wanneer deze natter of droger wordt…3 gaatjes te veel gemaakt. één van de lessen die ik dus heb mogen ervaren in mijn moederdrumreis… laat je leiden, volg een goed voorbeeld, blijf bij je eigen gevoel EN handel ernaar.

Dank je wel Coby en Laslo voor het mooie voorbeeld. Dagen en herinneringen om dankbaar voor te zijn.

1 gedachte over “MoederDrum inwijdingen, Ik volg mijn hart, hoe doe jij dat?

  1. Karoline Wagenaar Bericht auteurBeantwoorden

    Mijn ervaring bij de inwijding, mijn eigen “les” heb ik goed kunnen toepassen. De voorbereidingen kunnen laten horen, de verbinding bij het drummen was duidelijk voelbaar. Dan “floepen” de momentjes van dankbaarheid voorbij.
    Dat deelnemers inderdaad durven te voelen aan de huid, spelend een ander ritme vinden afstemmend op elkaar en wat de drumstick bijna als vanzelf laat voelen door op en neer te “springen” na een drumslag. Bijzonder ook de combinatie van het eten wat we gedeeld hebben, veel in de basis aardappelen, rijst, pompoen, vlees. Geen tierelantijnen nodig, basis, is waar het om draait.
    Dankbaar ook voor het verhaal wat ontstond, je hebt soms wel een vermoeden hoe iets zit, wanneer het uitgesproken wordt vinden die woorden grond, weet je dat het zo is ook voor de ander. Het is ook superleuk om de vervolgvragen te maken bij de wave van de witte Hond die ik deel met de deelnemers. Daar wordt mijn hartje blij van 🙂
    Ik heb een heerlijke avond gehad die smaakt naar meer 18 december is de volgende, ik verheug me erop en er is nog een plekje vrij. Dus meld je dan hou ik je plek vrij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *