Een reis, een bestemming, een weg

Ergens langs de kust verschijnt vanuit het schijnbare onmetelijke niets, een magnifiek, magisch uitziend object . 10 vrienden die tijd samen doorbrengen op het strand zien ergens in de verte iets glinsteren en gaan, zoals ze vaker doen, op onderzoek uit.

Uitnodiging

Het object gonst en glanst in het maanlicht. Zou het leven? Een van de vrienden legt ondoordacht een hand op het object en vrijwel direct gaat er een poort open. Een vervaarlijk gevaarlijk uitziende figuur komt naar buiten en spreekt de 10 vrienden met verrassend zachte stem aan. Ik heb voor jullie een aanbod, een reis. Ik kan jullie brengen naar een plek hier ver vandaan met ongekende mogelijkheden. Totaal onbekend en onontgonnen. De vrienden houden wel van een reis met avontuur, zijn aan elkaar gewaagd. Enthousiast en nieuwsgierig vragen ze de man…

Reisovereenkomst

Wat moeten we daarvoor doen? Niets, zegt de man met een ietwat geheimzinnig lachje om zijn mond. Er zijn 4 dingen; wanneer deze gematerialiseerde vorm eenmaal het luchtruim kiest kan de reis niet landen voor het daar is waar zij vandaan komt. Er zullen voor iedereen verrassingen komen. Het vertrekt nu of niet en jullie moeten allemaal iets wat jullie dierbaar is, achterlaten in de brandstof kamer zodat de motor kan starten en deze draaiend te houden. Eenmaal geplaatst in deze kamer gaat de deur hermetisch dicht en kan ook ik er niet meer bij. Dat lijkt een spannende reis en klinkt uitdagend.

Spannend

Zonder al te veel na te denken hebben ze zin in een avontuur met verrassingen. Met elkaar komen we er en gaan we ervoor is de tendens. 10 persoonlijke items worden verzameld en gaan met de man mee naar binnen. Een zware klik is zelfs buiten hoorbaar, de naden van de deur van de brandstof kamer verdwijnen en weer is daar het lachje van de stuurman….buiten is het ineens ijselijk stil en iedereen moet even slikken.

de eerste verrassingen

De feestvreugde van het avontuur neemt snel de overhand en ze gaan op reis. Tijdens het betreden van de loopbrug naar binnen glijdt 1 van hen uit en moet naar het ziekenhuis omdat wat gebroken is weer te laten zetten. Hij gunt zijn vrienden de reis en zegt ga maar, ik vind wel een weg naar jullie toe. De vorm stijgt op, nog voor ze allen van de loopbrug af zijn en kiest het luchtruim. Ze moeten zich vasthouden aan elkaar en vechten tegen de wind. Vlak voordat de poort zich sluit wordt 1 van hen nog net naar buiten gezogen en land gelukkig veilig in het ondiepe water langs de kust. Deze roept de vrienden na…ga, ik vind jullie wel, pas goed op de ketting van mijn over over over grootmoeder, veilige reis, tot ziens, heb vertrouwen, komt goed. De woorden zijn echter onhoorbaar door de stevige wind.

Onderweg

Ze nemen allemaal een plek in met uitzicht op wat er zich buiten de vorm afspeelt. Ergens aan de horizon wordt een kleine schittering waargenomen. Op dat moment komt er een grote vogel naast hen vliegen die 1 van hen aankijkt. Zonder woorden verteld de bijzondere vogel, dat een hart kan ontvangen, wanneer het heel is. Op magische wijze ontstaat er een overeenkomst tussen hen. Op al even magische wijze bevind deze vriend zich ineens op de rug van de grote vogel en verdwijnen zij samen in de verte. Binnenin galmen de woorden na…ik hou van jullie, tot later.

en dan…

Nog voor iedereen beseft wat er allemaal gebeurd wordt de schittering groter en vliegen ze af op een eiland met veel groen een wild stromende waterval die schittert in de zon als klaterend goud. Iedereen kijkt de stuurman aan en die schudt zachtjes en haast onzichtbaar met zijn hoofd. Een deel van de reizigers wordt mega enthousiast en denkt dat dit deel van de reis ten einde is met hun bestemming in zicht. Zij maken zich op voor een avontuur op het schitterende eiland. De stuurman is verbaasd en verteld hen dat dit niet de bestemming is maar wanneer zij perse willen hij hen kan laten zakken aan een lier zodat zij het eiland kunnen onderzoeken. Landen gaat niet en de brandstof kamer gaat niet open voordat de vorm daar is waar zij vandaan komt.

Voor hen is duidelijk dat zij het eiland willen betreden en de vorm willen verlaten. Het eiland komt dichterbij, heeft hen in de ban en deze vrienden hebben eigenlijk geen zin zonder wat in de afgesloten kamer ligt verder te gaan. Zonder de items kan de reis met de onbekende bestemming die eerder voor allen als een groot feestelijk avontuur leek echter niet verder. Het magisch vervoermiddel zou neerstorten en allen zouden verdrinken in de onmetelijk diepe wateren onder hen. Hoe zal het de vrienden vergaan? Hoe zou jouw verhaal verder gaan? Wat zou jij doen?

Klank reis verhaal

Verhalen, ik wordt er blij van, kan me mee laten voeren en mag mijn eigen bestemming creëren. Wordt jij ook geraakt door de wondere wereld van verhalen? Kom dan luisteren naar een verhaal met klanken, waardoor een verhaal gaat leven en het jouw verhaal wordt. Jouw reis, jouw bestemming, jouw weg.
Een in-tense beleving. Een beleving in jouw gevoel.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *