Beweging, natuur, seizoenen, verbinding

Onverwachte winterstormen brengen chaos en creëren ruimte in de natuur en in mij.
In de chaos komt er van alles te voorschijn waarvan ik dacht dat ik het netjes in dozen opgeborgen had. Dankbaar voor de stormwind die het zo voelbaar heeft gemaakt.

Overstroming

Bij de verschillende vormen van verlies, lang en langer geleden heb ik er (onbewust) voor gekozen mijn hoofd te vertellen “het is niet anders, het zal wel ergens goed voor zijn, het zij zo, ga maar door”. De emoties van toen en min lijf heb ik gewoon genegeerd en vergeten. Das niet handig zeggen ze nu 😉 en treden de rivieren buiten hun oevers…zeg maar.

Energie inzetten voor groei

Heel bijzonder om te ervaren dat, terwijl de huid rondom mijn gloeiende ogen strak staat, ik aan het einde van een dag niets anders kan voelen dan ruimte in mijn buik. Bovendien scheelt het ook nog een bezoek aan de schoonheidsspecialiste.
Blijkbaar zijn die gevulde dozen met pijnlijke emoties ook liever vrij in de natuur.
Het is hoogst waarschijnlijk tijd zelf te luisteren naar mijn woorden, geef je verdriet, boosheid en frustraties maar aan moeder aarde, zij kan deze energie (want dat is het voor mij) omzetten en inzetten voor groei.

De natuur kent alleen maar energie, goed noch fout, negatief noch positief, gewoon energie. Dankbaarheid, verwondering en waardering vond ik helemaal ok te delen met de aarde. Dat ik de dozen voor mezelf wilde houden, was wellicht wat egoïstisch. Met liefde geef ik haar nu mijn gevulde dozen.

Verbinding met de natuur

ennn wat denk je…De ruimte vult zich als vanzelf met nieuwe ideeën, oude (ook op planken tussen die dozen vermoed ik) die totaal omgetoverd worden en heerlijke combinaties van alles wat ik onderweg heb mogen ervaren. Ideeën en ervaringen die ik wil delen, de liefde en de vanzelfsprekendheid van de natuur die telkens opnieuw groeit en weer vergaat. De verbinding die ik ervaar van wat de natuur mij laat zien en hoe zij mij helpt. Hoe zij dat mogelijk ook voor jou kan doen. Die blog met foto’s volgt nog, mag het nu even hierbij houden van mezelf. Jaja ook voor eigenliefde is meer tijd en ruimte.

Beweging

De krokussen die net boven de grond uitkomen gaven mij het idee te delen over de Lente, een nieuw begin, blijdschap en mijn nieuwe plannen. Daar ga ik ook een nieuwe blog over schrijven. Voor nu zijn dit meer dan genoeg woorden waar ik vrolijk van geworden ben omdat ik ze met jou mocht delen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *