De ander, ik, liefde, eigenliefde, vertrouwen

Hoe makkelijk is het om me te verliezen in de ander, wat hij of zij nodig heeft, of waarvan ik denk, dat hij of zij nodig heeft, uit Liefde?. Een gevoel, omdat ik het daar mezelf vanaf het begin van mijn leven mee heb geoefend. Vragen deed ik niet, dat was onbehoorlijk dan was ik een nieuwsgierig aapje.

Vriend(in)

Dus deed ik het met mijn gevoel, wat zou die ander willen, waar worden zij blij van. Blije mensen om me heen, geeft mij weer een fijn gevoel, kan ik tevreden gaan slapen.  Zo gebeurde het dat ik trouw en loyaal aan de ander werd i.p.v. aan mijzelf. Daar is niets mis mee zolang je ook je eigen beste vriendin, in mijn geval, bent. Hmmm ik zou natuurlijk ook mijn eigen beste vriend kunnen zijn, maar dat is voor een andere keer.

Vriendschap met mezelf

Vanaf 1 april staat de Hond in het “maanhuis” volgens de Maya’s. Wel vaker merk ik dat de maan invloed heeft op mij, vergeet het ook altijd weer en later “bots” ik dan ineens op een inzicht of zo.
Voor mij staat de Hond o.a. voor trouw, onvoorwaardelijke Liefde en vriendschap. Harde en pijnlijke lessen in vriendschap, laten het nu eindelijk tot me doordringen dat ik vriendschap met mezelf mag sluiten.

Hoe, de natuur is te vertrouwen

Maar hoe moet ik dat doen? JaJa ja dat weten we allemaal wel…ga naar “binnen” en voel, volg je hart enzo. Bij een ander zie ik het super snel, bij mezelf, tjonge wat een mist, zo eentje van, auto langs de kant van de weg, het is niet veilig verder te rijden. Oeps daar was deze blog niet voor…
Dank je wel voor het cadeautje Karoline. Ineens begrijp ik waarom ik me niet veilig voel bij mezelf, eerder snapte ik daar niets van, geen enkele reden me niet veilig te voelen gezien mijn opvoeding en de tijd van nu. Vind ehh vond dat natuurlijk stom en met een “stomme” meid wil je geen vriendin worden, toch?
Nieuw begin, nieuwe ervaring, leuk, spannend, te spannend? Komop Karoline de maan helpt zij is onderdeel van de cirkel in de natuur en die vertrouw je. Dat is ook te lezen in andere blogs. Bovendien is dat ook de ervaring van de afgelopen week.

Wat er gebeurde afgelopen week;

In plaats van boos worden op mezelf dat ik nog steeds die smudgeveer voor mezelf niet had gemaakt kwamen “woorden” vanuit het “niets” naar boven; Doen is de Sleutel Karoline! anders gebeurd er niets,
zelfs wanneer het “fout” gaat is er iets veranderd/ gebeurd.

Doe het met wat jij weet, jij kunt, hmmm of vraag hulp, hmmm gebemoei, input die ik niet wil, omdat ik nog niet kan scheiden wat van mij is en van de ander oeoeoe…hihi oeHoeHoe (de uil)  Dat is wat ze me ook gaat leren voelen.

Handelen

Op het moment dat ik de koehoorn, gekregen van een vriendin, hier naar binnen bracht, liep ik regelrecht naar de uilenveer stak haar erin en wist “dit gaat het worden”. Leuke dingen voor mezelf doen en ojee dan moet het wel “goed” gebeuren.. maakt dat ik het voor me uitschuif en laat liggen. Ergens in deze week van veranderingen in mij, had ik de hoorn opeens in mijn handen, begon met schuren, laten gaan omdat zo de nerven verdwijnen die mij zo helpen herinneren aan het complete netwerk van wortels in de aarde, wanneer ik de hoorn vast heb. Er mag nog iets op, kijk omhoog en zie de woestijnroos van mama. Was s’morgens bezig geweest met een stukje voorbereiden van een workshop en had daarvoor de kleine Rozenkwarts stenen gebruikt.
“oh leuk die passen mooi in de holtes van de structuur in de hoorn, krijgt ook de binnenkant de waardering die ze verdient”. Of ik de veer nog zou verwijderen waar zichtbaar is dat ze verbrand is? Nee!, ze helpt mij herinneren dat je met volle aandacht mag blijven met waar ik mee bezig ben. Het was een hele vleugel die ik tijdens een ceremonie even onbewaakt achterliet. De pijn daarover gebruik ik nu als medicijn aandachtig te kunnen blijven.

Met de bevestiging ben ik nog wel een poosje bezig geweest, wilde perse alleen natuurlijk materialen, maar wat er hier beschikbaar is, werkte niet. En waarom? Karoline? Moet het perfect, je weet dat het dan weer blijft liggen er niets gebeurd en niets af komt. Doen met wat je hebt is ook goed.
Wanneer ze klaar is leg ik de smudgeveer neer en bekijk haar, ik ben er blij mee. Pak haar op en voel; stevig in de hand en superlicht. Dat vraagt om veel aandacht en zachtheid om mee te mogen werken.
Subtiel en krachtig tegelijk. Ik ben tevreden.
Zo!! die is waardevol, het zijn namelijk 2 dingen die ik op mijn wensenlijstje heb staan. Blij en tevreden zijn.

Mezelf “verliezen” in tekst kan ook

De bedoeling van deze blog was het delen van de symboliek voor mij, grappig dat wanneer ik me laat leiden en begin met schrijven dat ik me zonder erg, verbindt met klankbeleving, Klankschaal en Meditatie, van 20 april. En DAT geeft mij ook een fijn gevoel. Wanneer ik daarmee bezig ben voel ik me, mijn vriendin net als bezig zijn met een krachtvoorwerp zoals de smudgeveer. Ik lees mijn schrijfsels over “mijn reis” met de smudgeveer en moet lachen om de vele overeenkomsten van onderwerpen met deze blog. Symboliek aandacht en tijd voor mezelf ook “dingen” waar ik blij van wordt en als bonus cadeau word ik nog eens blij wanneer ik mijn verhaal deel.

Hoe? Zo simpel?

Na ja, zo eenvoudig kan het toch niet zijn naar binnen gaan en voelen bij jezelf?
ehhh blijkbaar wel. Dank je wel Lieve lezer, omdat ik met jou wilde delen heb ik een vriendin in mij gevonden.

Heeeeél kort door de bocht over de smudgeveer; Koe bij horens “vatten”, doen! Voedende kracht van de aarde. Vorm, halve maan, vriendin, verbinding, hemel, aarde. Vervulling, loslaten, wensen en verlangens. Kerkuil, wijsheid, vrijheid, zachtheid, geruisloos. Rozenkwarts, steen van hart en liefde, eigenliefde, ontvangen en geven. Woestijnroos, verbinding vrouwelijke lijn, beschermend en inzicht gevend. Aardend bij werken met hogere energieën. Go play, have fun, stay open, trust and receive.

Ook nog heel even terug naar de maan energie die nu is. De Hond, laat ik me leiden, wordt ik geleid. Blijf ik trouw aan mezelf of laat ik me leiden door angst. Vertrouw op m’n maatje, niet meer fysiek maar nog steeds in mijn hart en ga, stap voor stap.

Witte hond Laslo en Karoline samen op ijsHusky hond rood en Karoline

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *