1e hulp bij meditatie… klankschalen

Kun je wel wat hulp gebruiken bij mediteren? Laat je assisteren door klankschalen.

mediteren voor jou

Vanuit verschillende richtingen krijg ik weer meer vragen over mediteren. Over wat mediteren is kun je meer dan genoeg vinden op het ‘net’. Vraag je af wat mediteren voor jou is en volg je hart zou ik zeggen. Het  is maar een woord, het is de ervaring die je iets brengt.

ik op een kleedje?   kankschalen mediteren beeld koe houten plank plant

De vragen die ik kreeg geven mij wel aan dat het soms uitdagend is te mediteren, te beginnen, vol te houden. De wens om meer rust in je hoofd te creëren is groot. Wil graag helpen, dus ik op een kleedje en mediteren voor een oplossing… haha nee hoor, bij mij werkt het meestal anders. Deze keer op de fiets langs het water zag ik het voor me.

laat je leiden

Je hoofd zit vaak net als de klankschaal op de foto vol met van alles. De klank en de trilling van klankschalen leiden je aandacht… naar binnen… naar buiten… Dat gebeurd tijdens een klankschaalsessie als vanzelf. Vaak is het een onbewuste keuze. Door deze keuze bewust te maken kun je op onderzoek gaan. Met klankschalen spreek je jouw verschillende zintuigen aan, gehoor, gezicht, gevoel en wordt je gewaar. De combi aandacht, zintuigen, plezier is een fijne en werkende leer-, oefen-methode.

gewaar Zijn

Ik ben fan om in het moment te kijken waar jou behoefte ligt en het fijnste dient. Oefeningen en schalen in te zetten zoals het nu past.
De grote lijn gaat voor mij over volgen, ervaren, gewaar zijn, vertragen tijd en gedachten.
We gaan actief aan de gang, jij en ik samen en met klankschalen. Wellicht leiden de klankschalen jou ook naar een inzicht. Zoals ik mocht ontvangen tijdens een training in een Boeddhistisch klooster.

      

 

Eerdere schrijfsels over mediteren; heerlijk grote voetenschaal waar je (ook) in kunt staan. Groenten meditatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *