Wat is een klankschaal Sessie?

Een klankschaal sessie is een individueel en geheel persoonlijk  afgestemde Klankervaring. Trillingen van de klankschalen worden via je gehoor als klank en via trilling van je lijf opgenomen. De trillingsfrequenties van de klankschalen komen overeen met de verschillende organen en delen van je lichaam daarmee ondersteunen ze jouw “verteringsproces”. Door trilling en klank ontstaat diepe ontspanning, daardoor zal je lichaam de balans opnieuw ervaren.

Ons lichaam is een ingenieus systeem dat allerlei indrukken vanuit de omgeving opvangt en verwerkt. Dit doet het zowel fysiek, emotioneel als mentaal. Hier mogen wij trots op zijn. Indrukken kunnen op verschillende wijze worden uitgedrukt. Over het uitdrukken van je indrukken later meer.

70% van ons lichaam bestaat uit water, net als de oppervlakte van onze aarde. Toeval? Ik geloof meer in de magie van micro en macro kosmos. Water bestaat uit 2 atomen waterstof en 1 atoom zuurstof (H2O). De frequentie en de manier waarop deze atomen ten opzichte van elkaar trillen maakt dat water, water is. Juist deze trilling is belangrijk voor de klank sessie. Gewrichten, ingewanden en organen, kortom alles in ons lichaam en ook daarbuiten heeft zijn eigen trilling. Een optimaal functionerend lichaam “verteerd” al onze indrukken. Zowel fysiek als mentaal trilt ons lichaam dan weer in originele staat. Soms lukt dat niet of niet helemaal. Opgenomen indrukken blijven dan achter in ons “systeem”. Een klankschaal sessie zet al het water in jouw lichaam in beweging en zo kun jij weer een (nieuwe) balans vinden.

Hoe verloopt een klankschaal sessie

In een kort kennismakingsgesprek kun je aangeven wat volgens jou extra aandacht nodig heeft. Een uurtje ter ontspanning is natuurlijk ook goed. Daarna ga je liggen op een matras afwisselend op buik en rug. Makkelijk zittende kleding is aan te raden.

klankschaal voelen verbinding

De Klankschaal Sessie kan beginnen wanneer je comfortabel ligt. De klankschalen worden af en toe naast en af en toe op het lichaam geplaatst. Na het aanslaan van de schalen met een klopper kun je de klank volgen en deze klank en trilling ervaren. Als de klank verstilt kun je ook bij dat moment nog even stil staan. De beweging ervaren en balans vinden van wat in beweging is gezet. Na ongeveer een uur sluiten we af. Je kunt dan vertellen wat je ervaringen zijn. Eventueel kun je aangeven waar je de volgende keer extra aandacht aan zou willen besteden. De keuze is geheel aan jou om één of meerdere klankmassages te ondergaan.
en ehhhh mocht je tijdens een klanksessie in slaap vallen……bonus…je hersenen gaan naar een inactieve stand zodat je lichaam kan doen waar het goed in is…zelfhelen.

Suggestie: Houdt na een Klankschaal Sessie ruimte in je agenda, zodat je opgedane ervaringen zowel fysiek, emotioneel als mentaal de ruimte geeft. Uitbalanceren heeft nou eenmaal tijd nodig.

Mogelijke ervaringen na een klankschaal sessie

Klank doet “iets” met ons en wij doen “iets” met klank. Door trilling en klank ontstaat diepe ontspanning. Ons “iets” met klank is de mate waarmee wij de trilling toelaten in ons lichaam. Dat kan bewust maar ook onbewust. Door woorden en of beelden te vormen van wat wij voelen maken we ook het onbewuste bewust. Ervaringen worden intensiever naarmate je zelf bereid bent je gevoel te ervaren/toe te laten. Voorbeelden zijn:

-waarnemen van hoge, lage, korte, lange tonen, vormen, kleuren

-waarnemen van herinneringen (…doet me denken aan…)

-“ik kreeg een helder idee”

-verandering slaappatronen; sneller in slaap vallen, dieper, rustiger slapen, etc.

-ontspanning op fysiek, emotioneel en mentaal vlak

-doorstroming, doorbloeding en afvoer afvalstoffen bevorderend van het lichaam

-gevoelens van pijn en beklemming verminderen

-vergroten concentratievermogen

-Bewuster omgaan met ademhaling

-Met een meer ontspannen creatievere blik in de wereld “kijken”

Klankschaal sessies zijn allemaal anders net zoals de ervaringen, net zoals wij allemaal anders zijn. Kom langs, ervaar jou “iets” met een Klankschaal Sessie en ontdek jouw klankverhaal.