Wat is een klankligconcert…

Gebaseerd op een methode ontwikkeld op body awareness, mindful awareness en therapeutic resonance. Een empathisch aanwezig zijn door verbinding te maken met luisteraars en omgeving. Klanken die gemaakt worden door authentieke instrumenten en de eigen stem. Het is communicatie maar dan anders

Hoe verloopt Klankligconcert

Ontvangst met thee tot de groep compleet is. Kan ook individueel. Daarna neemt ieder plaats op een stoel of liggend op een mat en maakt het zichzelf comfortabel. Eventueel met een deken en een kussen. Zitten mag, liggen maakt de ervaring makkelijker Je gaat al luisterend naar klanken op avontuur met jezelf en na afloop is er ruimte je ervaringen te delen.

Voor een Klankligconcert op locatie zorgt men zelf voor matjes om op te liggen, ruimte voor de verteller om met gemak om deze plekken heen te lopen en ruimte om schalen, en andere instrumenten neer te zetten.

Suggestie: Als begin van een brainstorm dag om op elkaar af te stemmen en creativiteit te laten stromen. Teambuilding. Voor een (verjaardag) feest waarin aandacht en mindfulness een rol spelen.

Wat doet een Klankligconcert

De klanken helpen te ontspannen, ademhaling vertraagt, bloeddruk zakt, terwijl oa spijsvertering en creativiteit weer gaat stromen. Dat kan gebeuren doordat de trilling/ frequentie van de klanken door ons lichaam opgenomen wordt…we bestaan immers grotendeels uit water en dat gaat of we willen of niet meetrillen.