Wat is een Klank- Fantasiereis

…een uitnodiging je binnenwereld te ontdekken…

Via ontspanning en fantasie kijk jij op een andere wijze naar je eigen denkpatronen, beelden en opwellingen. Het gesproken doelgerichte verhaal wordt ondersteund en verdiept door het bespelen van de schalen, en gongs. 

creatief beeldend vermogen
her-ontdekken

Tijdens dagelijkse bezigheden maak je gebruik van een ander deel van je hersenen dan voor klank en fantasie. Voor leer- en probleemoplossing zijn creativiteit, je beeldend vermogen en je vaardigheid te associëren een belangrijke factor. Al deze kwaliteiten worden door klank en fantasie sterk bevorderd juist omdat zij aanspraak maken op dat “andere” deel van jouw hersenen.

De verhalen gaan over het (her)ontdekken van je talenten, vertrouwen, vriendschap, moed, ontspanning etc. De versterkte of nieuw opgedane ideeën na een klankreis kun je gebruiken in de buitenwereld. Wil je een uitgebreider klankscala met meer authentieke instrumenten zoals ratels, drums, zanzula? Dat kan!

Hoe verloopt een Klank- Fantasiereis

Samen kiezen jij en ik uit verschillende verhalen, je laat je verrassen of ik creëer er 1 speciaal voor jou.
Je kunt ook met meerdere personen kiezen voor eenzelfde thema (ontdekken van talenten, vertrouwen, vriendschap, moed, ontspanning).

Daarna neemt ieder plaats op een mat maakt het zichzelf comfortabel. Kussens, Rollen alles mag. Een deken is handig omdat je afkoelt wanneer je ontspant. Zitten mag ook, liggen maakt de ervaring makkelijker. Zo luister je naar het verhaal en de klanken. (45 minuten) Je gaat op avontuur met jezelf en na afloop is er ruimte je ervaringen te delen. (spreken, tekenen, schrijven)

Voor een Klankreis op locatie zorg je zelf voor matten om op te liggen, met genoeg ruimte om met gemak om de matten heen te lopen en ruimte om schalen en gongs neer te zetten.

Tip uit eigen ervaring wees cratief

Leuk voor een verjaardag feestje. Uit ervaring kan ik je vertellen dat kinderen heel erg enthousiast zijn en vragen om meer.