Symboliek, Spelen, Ervaren

Leuke ontdekking, ervaring, herinnering, symboliek

Op de takken met katoenbollen lag een laag stof die nu niet meer weg te blazen viel. Voorjaar onderweg dus eigenlijk ook tijd voor opruimen en nieuwe dingen.
?Op de composthoop kan, liever nog niet. Daarom bedacht ik iets en deed een leuke ontdekking.
Ik heb nou eenmaal wat moeite om mooie dingen die Moeder Aarde geeft zomaar weg te gooien.

Waszakje, bollen erin en hup in de wasmachine. Het gevolg…schone verfomfaaide katoenen bolletjes. Nieuwsgierig trek ik de witte zachte plukjes uit de kroonbladeren. Alleen dat al is een bijzonder gevoel, stevig, luchtig, zacht. Er komen houtachtige lege kroonbladeren te voorschijn die, met of zonder verf , zo weer in bloemstukjes passen. Dat stemt me vrolijk.

Knijp in de witte plukjes en ben verbaast over de hoeveelheid zaadjes die erin zitten. Wanneer ik de zaadjes eruit wil halen merk ik dat dit niet zomaar gaat. De zaadjes worden goed beschermd door het katoen. Wat dan ook ‘één van de symbolieken is van katoen…bescherming
En ja, natuurlijk ga ik ook deze zaadjes laten kiemen en planten. Wens dat het lukt, nog iets waar ik nu al vrolijk van wordt.

Ga door met plukken en herken een gevoel. Herinneringen komen boven aan drummaking weekenden. Meteen is duidelijk dat de katoen is voor nieuwe drumsticks. Wellicht onbewust ingezet maar het gebruik en verwerking van katoenen wattenschijfjes voor de drumsticks voelt hetzelfde. Het vullen met zachtheid voor het contact met de huid voor mij nog een symboliek van katoen. Praktisch of intuïtief, voor mij maakt het niet uit, het geeft voor mij nog maar eens aan hoe subtiel en diep de afstemming is in de heerlijke drummaking weekenden die ik mocht ervaren.
Her-stellen van mijn gedachten en ervaringen heerlijk. Herstel ook een symbool van katoen.

Voel me blij en in me element, ga lekker door met plukken en besluit deze ervaring later te delen…wordt ik ook blij van…delen. De aparte plukken katoen in de knop die samen één geheel vormen ook zo fijn symbolisch. Geluk is trouwens ook iets wat je iemand toewenst wanneer je katoen schenkt. Bovendien werd en word Katoenen in de verschillende rituelen ook vaak gebruikt, puur, schoon enfin ik kan nog wel ff doorgaan.

Dank je wel voor het lezen, je tijd en aandacht.
Ik wens je alles wat katoen in zich heeft, heb het goed.

♥ groet Karoline

op de foto:
midden links voor zoals het er “gewassen” uitzag
midden rechts voor kroonbladen zonder katoen
midden de zaadjes met een dun laagje katoen vezels
links achter geplukt katoen zonder zaadjes
rechts achter katoen met zaadjes

tip;
ook eens doen, zo een lekker gevoel  ∞

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *