Geuren, hoe wat waar waarom…

Geuren…

Zo langzamerhand ervaren we allemaal wel de invloed van onze omgeving.
Soms hebben we nog niet meteen door hoeveel invloed dat heeft op ons.

Vandaar even wat aandacht aan onze neus. Zomers lopen we onze neus zomaar achterna…hmmmm dat ruikt lekker zullen we daar gaan eten…of ik ruik brand, waar komt het vandaan…of wanneer we versgebakken brood ruiken (is het al lunchtijd)…

Technisch

…in ons magnifieke lichaam, heb ik van een uitleg onthouden, dat daar waar je ruikt in je hersenen, verbindingen gemaakt worden met verleden. Op deze wijze worden je hersenen ook geprikkeld. De alom bekende appeltaart brengt herinneringen naar boven van de keukentafel van oma bv. Ook in een staat van alerter bewustzijn kan een geur herinneringen triggeren. Bij een klankbeleving en de geur van salie komt een herinnering naar voren van de sering in de achtertuin van je lievelings tante. Herinneringen in combinatie met wat vandaag de dag speelt kan een oplossing zichtbaar maken.

Oudere tradities

…weten dat alles in en om ons heen energie heeft. Met die lading van energie leerden zij werken. en gebruikten daar (vast al wel bekende) oa ook geur voor. Dus voel je je gestrestst, geblokt, overweldigd, zwaar, moedeloos, veel te vluchtig…ga ‘werken’ ‘spelen’ met geuren.

Regels

…zijn er vast wel…belangrijker vind ik altijd wat geuren doen met jou. Wanneer je ‘alleen maar’ gewone paarse Nederlandse salie hebt wanneer je vriend uit Australie onverwacht aan de deur staat, zichtbaar versuft van de lange reis, is de liefde die jij erin stopt wanneer je hem een salierookbad geeft als welkom net zo waardevol als  ge-smudged (yep zo heet dat) worden met pure witte salie uit Peru.

Je intenties en of liefde zoals ik het vaak noem kunnen variëren net zoals de toepassingen.

Toepassingen

Als welkom
om je eigen persoonlijke  ruimte te reinigen
de ruimte om je heen te reinigen
als alarmbel
je te ontdoen van alle ervaringen onderweg om weer even tot  jezelf te komen
snel het thuisgevoel hebben wanneer je in een hotel/ vakantiehuisje gaat slapen
als oppepper voor jezelf in de auto
meer bewustzijn te creëren
als focusmiddel voor rituelen of ceremonies
Het creëren van Sacred Space
na een feestje
tussen afspraken in
en ja natuurlijk ook je chakra’s ‘douchen’
plus alles waar jij nog aan denkt

Hoe

…eigenlijk net als al die ‘andere intenties’…zoals het voor jou goed voelt…en wanneer we iemand je ruimte binnen komt waar dan ook en zegt; “wat ruikt het hier lekker, diep zucht, gezellig hier of andere woorden van deze strekking” weet je dat je goed zit…

Zelf gooi ik bv meteen een raam open wanneer er mensen bij mij de praktijk verlaten hebben. Pak m’n schaal met salie en poets de kamer alsof ik aan het schoonmaken ben. Met aandacht voelen of er ‘rook’ in een hoekje, of achter de deur nodig is. Op het eind met een grote veer een grote slag om te voelen of alles makkelijk stroomt en klaar is Ke… ehhh Karoline.

Het komt wel eens voor dat het wat ‘dik’ voelt…dan check ik of het van mij of die ander is en ga nog even door met ‘poetsen’ ‘smudgen’ met een passende gerichtere intentie…die komt vaak snel genoeg naar voren en wanneer het, noch mij nog die ander, nog iets te brengen heeft, mag Moeder Aarde al die energie weer gebruiken voor iets zinvols. Voel welk kruid, hout, wat doet, met jou, je omgeving, de energie, jullie combi. Zowel droog en of vers, in je hand als in een vlam.

Welke ‘kruiden’ kun je gebruiken

Salie, wit, paars… ga zelf ervaren wat het voor jou doet, ‘was’ je handen en voeten met de rook
Rozemarijn… vind ik lekker en roert bij mij een oud weten aan
Palo Santo…  kan er geen genoeg van krijgen, laat me landen waar ik ben, voel me veilig, thuis, warm, helpt me focussen, sombere gedachten lossen in rook op…ligt dus ook overal (auto, handtas, slaapkamer, gang), heb weer zin om iets nieuws te doen/ maken etc. en voor mij dus een aantrekkende werking. Daarmee is dus alles mogelijk…hmmm sterk spul die …Palo Santo 😉
Thijm… zo blij wanneer onze kruiden gesnoeid moeten worden en alle potjes al weer aangevuld zijn…
Denneboomnaalden… super verwarmer van binnen en van buiten…
Copal, wit, bruin, en andere varianten.. ben ik wat zuiniger mee en gebruik ik wanneer ik wat extra extra wil ‘geven’ aan dankbaarheid of intentie en wat extra ‘steun’ denk nodig te hebben van andere realiteiten.
Florida water… lift echt m’n humeur zeg maar …zodat jij je eigen fantasie woorden kan vinden ;), zonder vuur te gebruiken, multifunctioneel, dus ook in m’n handtas en bij m’n parfums…
en de rest van de kruiden waar jij blij van wordt…

Logische note

handel veilig, ervaar in gecontroleerde settingen hoe een kruid brand. Vallen er klontjes, gaan restanten zweven, hoe groot zijn de vlammen etc.

Logische note 2

verbind je met geur, geniet van geuren, je neus, je ervaringen, veel plezier

Logische note 3

wanneer je tips, ervaringen of wat dan ook wil delen…Graag!

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *