…diep geraakt, hoe alles met elkaar in verbinding is

Afgelopen week werd ik diep geraakt door het verschijnen van de website van mijn schoonzus, Marieke. Hoe die verbinding is met mijn passie “klank” zal ik je vertellen.

Ik krijg een mail dat “de website” live is en ga direct kijken. Apetrots op het resultaat van “hart” werken op persoonlijk en zakelijk vlak van Marieke. Op dit moment gaat dat voor mij blijkbaar gepaard met dikke tranen en een opgezette keel. Nadat ik mijn eerste soppige reactie heb ingesproken op haar voicemail zakt bij mij deze emotie. Dan komen er zachtjes wiegend andere her-inneringen naar boven.

verbinding met je hart

Schijnbaar leken en lijken de werkzaamheden en het handelen van Marieke en mij ver uit elkaar te liggen. Voor mij is alles wat iedereen doet, één pot nat, wanneer het verbonden is met je hart. Deze mooie situatie geeft me de gelegenheid uit te leggen hoe ik dat voel.

Haast twee uitersten

Marieke is zoals ik het zie een kei in, organisatie, structuur en enorm betrokken met mensen. Ze doet echt alles met kalmte, overzicht, denkt overal aan, handelt snel en adequaat bij onverwachte situaties.
Vandaar dat wanneer ik luister naar haar kant van dit verhaal mijn mond open valt van verbazing 😉
Totaal het tegenovergestelde van mij als chaoot, spring overal in, komt altijd goed maar kan (nog) nauwelijks uitleggen wat ik nou eigenlijk doe. Haast twee uitersten.

werkelijk contact,de verbinding

Het nieuwe bedrijf van Marieke,  La Luna Uitvaart, een samensmelten van haar kwaliteiten opgebouwd in het bedrijfsleven en haar grote persoonlijke wens, werkelijk contact met mensen te hebben. Mijn bedrijf, het gevolg van mijn persoonlijke weg en de wens, opgedane ervaringen te delen door werkelijk in contact te zijn met anderen.
Voor Marieke is dat het begeleiden van mensen bij (voor mij) een overgangsritueel, die ander dicht bij zichzelf te kunnen laten zijn, door zorgen over het “geregel” bij hen weg te nemen. Voor mij het begeleiden van mensen met klank naar ontspanning zodat je dicht naar je innerlijke belevingswereld kan gaan.  Voila, we doen exact hetzelfde…daar wordt de verbinding zichtbaar.

verbinding in samenZijn

De verbinding wordt voor mij nog zichtbaarder door herinneringen aan dierbare momenten. Vlak na het sterven van mijn moeder hebben we samen met de mensen die zorg gedragen hebben voor een laatste deel van mijn moeders leven, haar “ziel” “gedag” gezegd met de klanken van mijn klankschalen.
Het voelde voor mij alsof ze naar me stond te kijken met een grote glimlach om haar mond en zei: “ja “moppie” (mijn koosnaam) nu kan en wil ik de klankschalen weer horen, dank je wel, ik ga”. Op dat moment voelde het voor mij dat alle mensen die om mijn moeder heen stonden één geheel vormden ondanks alle verschillende meningen en werkzaamheden. Mijn toen nog kleine neefje sloeg de kleinste klankschaal precies het “goede” moment aan zonder ooit eerder van klankschalen gehoord te hebben. Daarom voor mij…”Klank de verbindende factor”.

Later

Door deze ervaring kon ik later, nadat mij gevraagd werd, een meditatief moment te verzorgen bij een “levensviering” (begrafenis), de nabestaanden de suggestie doen ook bij hen thuis een moment van “samenzijn” te creëren. Van de gasten die bij de begrafenis aanwezig waren, kreeg ik terug dat het heel fijn fijn was de intieme stilte te ervaren. De klanken van klankschalen, verstilde naar binnen. De verbinding is gevoeld in de innerlijke beleving en tot helemaal achter in de hangaar. Aan de intieme momenten met de nabestaanden thuis, koester ik warme, dankbare her-inneringen, en dat allemaal dankzij de nieuwe website van mijn schoonzus. Dank je wel Marieke.

…twee uitersten vloeien voor mij samen en zorgen samen voor verbinding in mij en in de wereld

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *