Ceremonie & Ritueel

Ceremonie  & Ritueel

van kinds af aan een fascinatie
destijds spannend, eng, romantisch, bruut tot wreed aan toe en toch….

Essentie

Langzamerhand veranderde de waarde van rituelen voor mij. Nu kan ik er bijna verdrietig van worden dat we dat allemaal hebben laten verdwijnen naar de achtergrond.
Zoals ik het nu zie is het een essentieel deel van Leven.

 

Hints van mijn essentie, verandering

Terugkijkend zijn er al meerdere aanwijzingen geweest dat er een behoefte is van mij om ritueel weer volledig op te nemen in mijn leven. Zoals het vieren van jaarlijkse verjaardagen, een somber restant van de rituelen die er eerst waren, terug voeren naar vieringen die veel meer verbinding hebben met Levensloop.

Ze vonden geen “grond” omdat kinderen en volwassenen nou eenmaal gewend zijn aan cadeautjes en
1 dag per jaar wat extra aandacht voor jou alleen. (wanneer je “geluk” hebt).
Of omdat ik duidelijker had kunnen zijn in wat mijn beeld was en dicht bij mezelf had kunnen blijven.

Stimulans

De indrukwekkende documentaires die ik mocht zien en lezen gestimuleerd door mijn vader over Egypte, krokodillen volken etc. Destijds had ik geen idee of hij er ook zo over dacht of dat hij mij “alleen maar” wilde geven waar mijn ogen van gingen glimmen. Kan hem helaas niet vragen of hij zag wat ik zie; focus, Liefde, toewijding, overgang naar een nieuwe fase, leggen van een rode draad. Rituelen kun je ook zien zoals de poort in een computergame waar je door kunt stappen nadat je het “monster” verslagen hebt zodat je niet alle levels telkens overnieuw hoeft te doen.

Toeval

Eén van de boeken die ik in een zucht met tranen in mijn ogen gelezen heb is “Australië op blote voeten” geschreven als roman omdat de gevestigde orde nog steeds hun waarheid boven die van anderen stelt. Zij vieren geen verjaardagen, hebben geen idee hoe oud ze zijn, zij veranderen “gewoon” hun naam wanneer kwaliteiten ervaren zijn en toegepast kunnen worden. Of omdat het nu tijd is voor een nieuwe fase en daar hoort een nieuwe naam bij.
Ik word er blij van. Voor mij meer dan een roman, voor mij…een waarheid.

 

Mijn waarheid is waardevol

Waar, waarde, waardevol, waardering, woorden als stapstenen op mijn pad als ontdekkingsreiziger in deze wereld. Net zoals ceremonies en rituelen.
Er was een tijd waarin ik dacht dat ik dat niet mocht delen, te heilig, te onwaardig, geen kennis van de structuren etc.
Ervaringen in Maleisië, Egypte, Frankrijk, Nederland, Veluwe, Almere, de Zolder, mijn eigen ontwikkelingsreizen hebben me geholpen en sturen me naar een eigen waarheid. Dat, plus verzoeken, aansporingen en reacties die ik mocht ontvangen.
Ik mag delen en wellicht anderen inspireren hun eigen waarheid te vinden.

Ceremonie & ritueel

Om steeds meer jouw eigen waarheid te ontdekken deel graag mijn waarheid over ceremonies & rituelen met jou in de nieuwe workshop Zelf ceremonies & rituelen creëren.

Yep een workshop, jijzelf aan de gang, omdat het mij na aan het hart ligt ritueel & ceremonie weer onderdeel van Leven te maken. “Leven” waarin we samen Zijn, delen en elkaar stimuleren te groeien.

Tijdens mijn ontdekkingsreis ben ik voor de verschillende vormen van overgangsfasen gevraagd het persoonlijk en specifiek te maken. Een ceremonie dus.
Zo werkt blijkbaar de Kosmos wanneer je besluit een pad op te stappen. Dank je wel Kosmos, voor de ervaringen,
jij bedankt voor je interesse, de verbindingen die zijn ontstaan, in en om mij met jou en de wereld.

Verbindings Ritueel

Dankjewel lieve, mooie, deelgenoot dat ik de foto’s in dit bericht van jouw overgangsceremonie mocht ik gebruiken.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *